Hozzávalók:
500 g liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
25 g friss élesztő vagy egy tasak száraz
5 g sütőpor
100 g puha margarin
2 púpozott evőkanál majonéz
2 dl langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat tegyük egy tálba, majd egy robotgéppel dagasszuk össze a tésztát. Akkor jó, ha a tészta elválik az edény falától. Tegyük egy lisztezett tálba és meleg helyen kelesszük majd egy órát. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osszuk és gombócokat formázunk belőle.
Ezután nyújtsuk ki háromszög alakúra a tésztákat és tekerjük fel őket szorosan, hogy kifli formát kapjunk. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le és hagyjuk kelni 50 percet. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük és kelés után 25-30 perc alatt készre sütjük a kifliket.