13 °C
enyhe eső
2025. május 19., hétfő
Ivó, Milán

Házi májkrém

2015. szeptember 28.
2.3301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mindenki emlékszik gyerekkorában a szülők által adott májkrémes kenyérre, amit valaki vajjal megkenve evett. Ma megmutatjuk, hogyan készíthettek otthon isteni májkrémet.


Hozzávalók:
300 g libamáj
150 g vaj
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál majoránna

feketebors

Elkészítés:
Libamáj helyett használhatunk csirkemájat vagy más fajta májat is. A hagymát vágjuk apróra és a vajon pároljuk meg kissé. Ha már kicsit üvegesedik, akkor a májat feldaraboljuk és a fűszerekkel együtt a hagymához tesszük.

Közepes lángon addig sütjük, míg teljesen meg nem sül, majd egy turmix segítségével pépesítjük az egészet. Ez elsőre nem lesz túl étvágygerjesztő, mivel még melegen híg. De amint kihűl, már lehet is kenni a kenyérre.
6 hozzászólás

ida001

10 éve, 2 hónapja és 27 napja

Biztos jobb, mint a bolti

válasz erre

Linda

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Huu ez fincsi lehet.

válasz erre

Linda

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Huu ez fincsi lehet.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ez nagyon jó. Huu kipróbálom minél előbb.

válasz erre

Sandy

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Jaj de szeretem a májkrémet. mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ez de jó. mosolygó smiley Nem is gondoltam, hogy ennyire egyszerű.

válasz erre