20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Házi lazacpástétom

2017. január 13.
6.2513
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető lazacpástétom, melyet előételként vagy akár nassolás gyanánt is fogyaszthatunk. Nem túl diétás étel a benne lévő krémsajt miatt, de még mindig jobb, mintha hizlaló chipset ennénk.


Hozzávalók:
2 doboz sós lében lévő lazac
5 evőkanál majonéz
5 evőkanál natúr krémsajt
1 db citrom leve
3 evőkanál aprított petrezselyem
6 szál újhagyma
só, bors

Elkészítés:
A halkonzervet csepegtessük le és a halat egy tálban szedjük szét egy villa segítségével. Egy másik tálban keverjük össze a majonézt, a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, az újhagymát és a citrom levét. Sóval és borssal ízesítsük a krémet.

Jó alaposan összekeverjük a krémet és a lazacot, hogy egynemű legyen, majd egy pástétom formába kanalazzuk és hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon. Friss zöldséggel és pirítóssal tálaljuk.
2 hozzászólás

moni1294

9 éve, 1 hónapja és 11 napja

Maradok a jól bevált májpástétomnál. röhögő smiley

válasz erre

Mirjam

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nem rossz. mosolygó smiley

válasz erre