22 °C
borús égbolt
2025. június 17., kedd
Laura, Alida

Házi lazackrém

2021. április 12.
45.1071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom házi lazackrém, amit szendvicsekhez és pirítósokhoz is ajánlunk. Ha kedveljük a halas ételeket, akkor ezt a krémet mindenképpen érdemes lesz elkészíteni.
 


Hozzávalók:
300 g lazacfilé
1 dl fehérbor
2 dl tej
fél citrom
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 db tojásfehérje
1 dl habtejszín
50 g vaj
só, bors
1 kiskanál mustár

Elkészítés:
A lazacfilét tegyük egy mélyebb tepsibe, majd öntsük rá a fehérbort és a tejet. Dobjuk a tejbe a fokhagymákat és a hagymát, majd a citrom reszelt héját és levét. Alufóliával lefedve 160 fokon 15-20 percig sütjük. Ha megsült, akkor tegyük a halat egy aprítóba és öntsük hozzá a tojásfehérjét és a tejszínt.

Alaposan pépesítsük le. Végül belekeverjük a vajat, a sót, borsot és a mustárt is. Ezután hűtőbe tesszük és néhány óra múlva már lehet is fogyasztani.
nincs még hozzászólás