Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
6 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
2 tojás
1 kávéskanál só
vaníliás cukor
A lisztet egy tálba szórjuk, majd a közepében csinálunk egy kisebb mélyedést. Ide belemorzsoljuk az élesztőt és a langyos tejet is ráöntjük. Letakarjuk, hagyjuk felfutni az élesztőt pár perc alatt. A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez.
Kézzel simára dagasztjuk a tésztát, cipót formálunk belőle és hagyjuk 30 percig pihenni, hogy megkeljen. A tésztát ezután kinyújtjuk és 2 cm vastagságú csíkokat sodrunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk és feltekerjük rá a tésztát.
A fán kissé gyúrjuk át a tésztát, hogy ne legyenek rések benne, majd megforgatjuk sima kristálycukorban. Faszén felett megsütjük és a végén ízesítjük vaníliás cukorral vagy kókuszreszelékkel ízlés szerint.