Hozzávalók:
90 g liszt
90 g cukor
5 db tojás
30 g kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
8 dl tejszín
3,75 dl tej
4 csomag vaníliás cukor
40 g cukor
1,5 csomag zselatinpor
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a kakaós piskótát. Ehhez a tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük el a cukorral. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a mézeskalács fűszert, majd adjuk a tojásos masszához. A fehérjéket verjük fel kemény habbá és óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. A tésztát ezután tegyük a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, majd előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta hűl, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot és a mézet tegyük a tejbe és kezdjük el melegíteni. Egészen forráspontig hevítjük, majd beletesszük a zselatint és egészen addig főzzük, amíg a zselatin felolvad. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Közben a tejszínt verjük kemény habbá, majd a kissé kihűlt tejet belecsorgatjuk.
A krémet kenjük a félbe vágott tésztalap egyik felére, majd rátesszük a másik tésztalapot és hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni.