27 °C
tiszta égbolt
2025. június 30., hétfő
Pál

Házi kolbászkrém

2021. január 07.
34.3031
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és ízletes szendvicskrém, amit otthon könnyedén elkészíthetünk. Ha szeretjük a kolbászt, akkor ezt a kolbászkrémet mindenképpen érdemes kipróbálni.
 


Hozzávalók:
250 g puhább kolbász
2 db tojás
100 g lágy vaj
2-3 evőkanál tejföl
1 teáskanál mustár
só, bors

Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg és hagyjuk hűlni. A kolbászról szedjük le a héjat, majd a húst tegyük egy robotgépbe. Ehhez adjuk az összevágott és kihűlt tojásokat, valamint a többi hozzávalót. Addig turmixoljuk az egészet, míg krémes állagot nem kapunk.

Ezután megkóstoljuk és ha még szükséges, akkor sóval és borssal ízesítünk. Végül egy zárható tálkába rakjuk és hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Friss kenyérrel fogyasztjuk.
2 hozzászólás

krisztike

4 éve, 10 hónapja és 10 napja

Jól hangzik.

válasz erre

pilótakeksz

4 éve, 10 hónapja és 10 napja

Azta, mondjuk ehhez nem hiszem hogy a jó magyar gyulai kolbász jó, de valamilyen más egészen biztosan.

válasz erre