Mai receptünk egy különleges japán étel, melyet egy kis időráfordítással könnyedén elkészíthetünk otthon. A gyoza egy töltött tészta, melybe húsos vagy zöldséges töltelék is kerülhet.
Hozzávalók:
270 g liszt
150 ml forró víz
csipet só
500 g darált sertéshús
2 evőkanál olaj
50 g zöldhagyma
50 g sárgarépa
kevés chili
4 evőkanál teriyaki szósz
40 g friss gyömbér
10 g koriander
2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a forró vizet, a sót és a lisztet. Alaposan gyúrjuk össze, hogy egy sima tésztát kapjunk. Ezután tegyük fóliába és fél órát pihentessük a hűtőben. Közben elkészítjük a tölteléket. A zöldhagymát apróra vágjuk, a sárgarépát megpucoljuk és szintén kisebb kockákra vágjuk. A gyömbért reszeljük le, a koriandert pedig vágjuk össze. A húst kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az összevágott zöldségeket, szezámmagot és fűszereket.
Kevergessük néhány percig őket, majd mehet rá a teriyaki szósz. Főzzük készre a tölteléket. A tésztát pihentetés után lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Mindegyikbe teszünk egy kevés tölteléket, majd benedvesítjük a tészta szélét és csipkésen összehajtjuk.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a tészták alját, majd egy kevés vizet teszünk alá és lefedve pároljuk készre a batyukat.