Hozzávalók:
100 g rétesliszt
400 g finomliszt
7 g instant élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kiskanál só
3 dl langyos víz
ízlés szerint fokhagymapor
Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, majd kezdjük el összedolgozni őket. A vízből nem kell az egészet azonnal felhasználni, apránként adagoljuk hozzá annak függvényében, hogy mennyi nedvességet szív magába a tészta. Ha teljesen összeállt, akkor pihentessük legalább fél-egy órát. Ezután ismét dolgozzuk kicsit össze.
Kenjünk ki egy formát vajjal és pici liszttel, majd tegyük bele a tésztát. Ezután melegítsük elő 50 fokra a sütőt, ahol negyed óra alatt tud még dagadni a kenyér, és csak ezután emeljük meg a hőfokot 180-ra. 40 perc sütés után hagyjuk hűlni a kenyeret és fogyasszuk.