33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Házi készítésű fokhagymás kenyér

2018. január 28.
2.1101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egyre többen választják a házi készítésű kenyeret, ugyanis ebben biztosan nincsenek ízfokozók és a házi mindig sokkal finomabb, mint a bolti. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz puha fokhagymás kenyeret otthon.
 


Hozzávalók:
100 g rétesliszt
400 g finomliszt
7 g instant élesztő
1 kiskanál kristálycukor
2 kiskanál só
3 dl langyos víz
ízlés szerint fokhagymapor

Elkészítés:
Egy nagy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, majd kezdjük el összedolgozni őket. A vízből nem kell az egészet azonnal felhasználni, apránként adagoljuk hozzá annak függvényében, hogy mennyi nedvességet szív magába a tészta. Ha teljesen összeállt, akkor pihentessük legalább fél-egy órát. Ezután ismét dolgozzuk kicsit össze.

Kenjünk ki egy formát vajjal és pici liszttel, majd tegyük bele a tésztát. Ezután melegítsük elő 50 fokra a sütőt, ahol negyed óra alatt tud még dagadni a kenyér, és csak ezután emeljük meg a hőfokot 180-ra. 40 perc sütés után hagyjuk hűlni a kenyeret és fogyasszuk.
3 hozzászólás

moni1294

8 éve, 20 napja

Imádom a fokhagymás kenyeret.

válasz erre

bettike

8 éve, 20 napja

Ez nagyon szupi.

válasz erre

Linda

8 éve, 21 napja

Na ezt már el is mentettem mert meg fogom csinálni.

válasz erre