9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Házi karamell likőr

2021. november 20.
67.4791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges, ünnepi ital, amit nem nehéz elkészíteni. Istenien finom az íze és akár ajándékba is lehet adni szeretteinknek. Az alkohol mennyiségét saját ízlésünknek megfelelően lehet változtatni.


Hozzávalók:
250 ml zsíros tej
150 g cukor
nagy csipet só
50 ml kávé
200 ml 15-20%-os tejszín
180 ml zsíros tej
150-200 ml whisky

Elkészítés:
Első lépésként a karamellt készítjük el. Ehhez a cukrot egy magas falú edénybe tesszük és alacsony fokon elkezdjük olvasztani. Közben a 250 ml tejet tegyük néhány percre a mikróba, hogy ne legyen hideg. Ha már kezd borostyán színű lenni a cukor, akkor vékony sugárban folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.

Folyamatos kevergetés mellett 10 percig forraljuk a keveréket, így jól besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a sót és levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a kávét, a másik adag hidegebb tejet és a tejszínt. Átkeverjük és érdemes átszűrni, hogy ne maradjanak benne darabkák. Végül az alkoholt is belekeverjük és jól behűtve kínáljuk.
nincs még hozzászólás