Hozzávalók:
250 ml zsíros tej
150 g cukor
nagy csipet só
50 ml kávé
200 ml 15-20%-os tejszín
180 ml zsíros tej
150-200 ml whisky
Elkészítés:
Első lépésként a karamellt készítjük el. Ehhez a cukrot egy magas falú edénybe tesszük és alacsony fokon elkezdjük olvasztani. Közben a 250 ml tejet tegyük néhány percre a mikróba, hogy ne legyen hideg. Ha már kezd borostyán színű lenni a cukor, akkor vékony sugárban folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.
Folyamatos kevergetés mellett 10 percig forraljuk a keveréket, így jól besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a sót és levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a kávét, a másik adag hidegebb tejet és a tejszínt. Átkeverjük és érdemes átszűrni, hogy ne maradjanak benne darabkák. Végül az alkoholt is belekeverjük és jól behűtve kínáljuk.