Hozzávalók:
150 g szalonna
700 g darált kacsahús
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
300 g darált sertéshús
2 db tojás
2,5 dl tejszín
frissen őrölt bors
1 teáskanál szárított kakukkfű
Elkészítés:
A szalonnát kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük egészen ropogósra. Ha kész, tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra, majd a visszamaradt zsíron kezdjük el pirítani és dobjuk hozzá a babérlevelet. Süssük üvegesre a hagymát és vegyük ki a babérlevelet ha kész.
A hagymát és a szalonnát adjuk a húshoz és együtt is daráljuk át az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat a tejszínnel, majd kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítsük. Ezt is keverjük a húshoz. A húskeveréket tegyük egy pástétomformába, majd fedjük le sütőpapírral.
Állítsuk vízfürdőbe és tegyük 90 fokos sütőbe 60 percre. Végül hagyjuk kihűlni és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.