20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Házi kacsapástétom

2016. december 20.
12.0273
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a finom kacsa szezonja, rengeteg helyen lehet kapni friss kacsát. Ha szeretnél egy különlegesebb ételt készíteni karácsonyra előételként, akkor készíts házi kacsapástétomot. Nem nehéz elkészíteni és páratlan gasztronómiai élményt okoz.


Hozzávalók:
150 g szalonna
700 g darált kacsahús
1 fej vöröshagyma
1 db babérlevél
300 g darált sertéshús
2 db tojás
2,5 dl tejszín
frissen őrölt bors
1 teáskanál szárított kakukkfű

Elkészítés:
A szalonnát kockázzuk fel, majd egy serpenyőben süssük egészen ropogósra. Ha kész, tegyük félre. A hagymát vágjuk apróra, majd a visszamaradt zsíron kezdjük el pirítani és dobjuk hozzá a babérlevelet. Süssük üvegesre a hagymát és vegyük ki a babérlevelet ha kész.

A hagymát és a szalonnát adjuk a húshoz és együtt is daráljuk át az egészet, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat a tejszínnel, majd kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítsük. Ezt is keverjük a húshoz. A húskeveréket tegyük egy pástétomformába, majd fedjük le sütőpapírral.

Állítsuk vízfürdőbe és tegyük 90 fokos sütőbe 60 percre. Végül hagyjuk kihűlni és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
3 hozzászólás

bettike

9 éve, 2 hónapja és 8 napja

Wow. mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 2 hónapja és 8 napja

Gourmet finosmág.

válasz erre

Lili

9 éve, 2 hónapja és 8 napja

Hmm fincsi kacsa mosolygó smiley

válasz erre