16 °C
enyhe eső
2025. május 15., csütörtök
Zsófia, Szonja

Házi joghurt készítése

2016. február 15.
6.9131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan szeretnénk mindentől mentes, házi ételt készíteni, amiről tudjuk, hogy mi is van benne. Ha joghurtot szeretnénk készíteni, akkor csupán két hozzávalóra van szükségünk és egy kis türelemre. A házi joghurt elkészítése egyszerű.


Hozzávalók:
fél doboz élőflórás bio joghurt
1 liter friss, hőkezeletlen bio tej

Elkészítés:
A joghurtot öntsük bele egy nagyobb tiszta befőttesüvegbe. A tejet forraljuk fel, majd hagyjuk annyira kihűlni, hogy az ujjunkat bele tudjuk tenni anélkül, hogy megégetnénk. Ha már kellően meleg a tej, akkor öntsük a befőttesüvegbe, majd zárjuk le.

Tegyük meleg dunsztba az üveget és hagyjuk addig állni, míg teljesen ki nem hűl és fogyasztható a finom házi joghurt. Hűtőbe is tehetjük és ehetünk hozzá gyümölcsöt.
3 hozzászólás

mokus84

10 éve, 16 napja

Nem is rossz ezt tudni. Mentem.

válasz erre

blondi

10 éve, 16 napja

wow ez de egyszerű mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 16 napja

Nem is gondoltam, hogy ennyire egyszerű.

válasz erre