12 °C
közepes eső
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Házi gyömbérszörp

2018. október 25.
10.0451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel az immunrendszerünk könnyen legyengülhet, éppen ezért fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek segítenek erősíteni azt. A gyömbér egy nagyon jó immunerősítő gyógynövény, amiből finom házi szörpöt is készíthetünk.


Hozzávalók:
800 g cukor
200 g gyömbér
1,5 l víz
2 db citrom

Elkészítés:
A gyömbért vékonyan hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. Egy lábosban felforraljuk a vizet és a cukrot, majd ebbe beletesszük a gyömbért és a citromok frissen facsart levét. Ezután ismét felforraljuk a szirupot, majd levesszük a tűzről és letakarjuk.

Attól függően, hogy milyen erős szörpöt szeretnénk, hagyjuk pihenni 20-50 percig a szörpöt. Majd végül szűrjük le és tegyük üvegekbe. Száraz dunsztba tesszük néhány órára, majd lehet is fogyasztani. Tehetjük teába is.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ez tényleg jó teákba.

válasz erre