24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Házi gesztenyepüré

2014. december 13.
3.6521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető édesség, melyet akár karácsonyra is elkészíthetünk. A könnyed állagú gesztenyepüré ráadásul nem tartalmaz túl sok kalóriát, éppen ezért nagyszerű desszert.
 


Hozzávalók:
1 kg gesztenye
150 g méz
2 evőkanál rum

Elkészítés:
Egy nagy lábosba tegyünk vizet, majd a gesztenyék tetejét metszük be és tegyük oda főni a lábosban. Ha már könnyen leválik a gesztenye héja, akkor vegyük ki és pucoljuk meg őket.

A gesztenyéket ezután egy darálón daráljuk le. Végül adjuk hozzá a mézet és a rumot. Ízlés szerint tehetünk még bele ezekből. Tejszínhabbal tálaljuk.
14 hozzászólás

dgabriella

11 éve, 5 hónapja és 14 napja

méz nélkül szoktam a családnak csinálni. imádják a gyerekek és az unokák végképp, sok habbal!

válasz erre

norie

11 éve, 5 hónapja és 14 napja

Mennyei édesség, sokszor elkészítem, hasonlóképpen én is! mosolygó smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből