30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Házi gesztenyekrém

2018. november 15.
24.1681
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az ünnepek közeledtével igyekszünk olyan recepteket bemutatni, melyek jól jöhetnek a karácsonyi menü megalkotásánál. A házi gesztenyekrém elkészítése nagyon egyszerű. A kész krémet felhasználhatjuk süteményekhez, de akár a reggeli pirítósra is kenhetjük.
 


Hozzávalók:
350 g sült, hámozott gesztenye
100 g cukor
1,5 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kókuszolaj
1 csipet só

Elkészítés:
A gesztenyéket vagdossuk be keresztben, majd sütőben süssük őket puhára. Ha kész, pucoljuk meg őket és tegyük egy robotgépbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, a vaníliás cukrot, a kókuszolajat, a sót és a cukrot. Egészen addig keverjük robotgéppel, amíg nem lesz tökéletesen krémes. Érdemes apránként megkóstolni, hogy mennyi édesítő kell még bele.

Ha kész, nincs más dolgunk, mint zárható üvegbe tenni és elfogyasztani.
1 hozzászólás

Móni

7 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ohh de jó ez.

válasz erre