Hozzávalók:
100 g cukor
6,5 dl 2,8%-os tej
15 g holland kakaópor
30 g étkezési keményítő
1 csipet só
50 g étcsokoládé
25 g vaj
1 db tojássárgája
fél narancs héja
1 rúd fahéj
10 szem szegfűszeg
Elkészítés:
A tejet egy edénybe tesszük és belekeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt narancsot. Összeforraljuk és hagyjuk 20 percet állni, letakarva. Így a fűszerek kiengedik az aromájukat. Egy edényben elkeverjük a kakaóport, a csipet sót és a keményítőt. Erre merjük rá egy szűrőn keresztül a fűszeres tejet, keverjük csomómentesre.
Forraljunk vizet, és vízgőz felett a tejes keveréket sűrűre főzzük. Ezután levesszük és belekeverjük a csokoládét és a vajat, legvégül a tojássárgáját, nagyon óvatosan. Végül kínálhatjuk is.