Hozzávalók:
300 g durumliszt
3 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
egy csipet só
Elkészítés:
Ebből a mennyiségből körülbelül 450 g kész tészta lesz. Egy edénybe vagy egy deszkára mérjük ki a lisztet, majd készítsünk mélyedést bele és üssük bele a tojásokat, az olajat és a sót. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg minden lisztet fel nem vesz. Ha túl kemény a tészta, pici vízzel javítsunk az állagán. Ha összeállt, akkor takarjuk le és pihentessük 15-20 percig.
A tésztát pihentetés után lisztezett felületen elkezdjük nyújtani. Ha van tésztanyújtónk, akkor innentől kezdve dolgozzunk vele. Vékonyra nyújtjuk a tésztát és ízlés szerint vágjuk össze. Lehet belőle széles metélt, spagetti vagy más tészta. Jól lisztezzük be a kész tésztát és hagyjuk 1,5-2 órát száradni.