15 °C
szórványos felhőzet
2025. március 25., kedd
Irén, Írisz

Házi diós csiga

2015. augusztus 05.
2.3191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nemsokára ismét megkezdődik az iskola, éppen ezért a mai receptünk egy nagyon egyszerű diós csiga, amit a gyerekek elvihetnek iskolába uzsonnára vagy éppen reggelire is nagyon jó finomság.


Hozzávalók:
600 g liszt
30 g élesztő
2 db tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 csipet só
1 evőkanál porcukor
100 g margarin
400 ml tej
200 g darált dió
150 g cukor
0,5 citrom lereszelt héja

Elkészítés:
Első lépésként a tejet kissé melegítsük fel és futtassuk meg benne az élesztőt kevés cukorral. Egy tálba tegyük bele a lisztet, az élesztőt, a tojásokat, a sót és az olajat, majd jól összedolgozzuk. Ha kell, akkor kevés tejet tehetünk még hozzá.

Takarjuk le a tésztát és hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Ha a duplájára kelt, akkor nyújtsuk ki és kenjük meg az olvasztott margarinnal. Majd szórjuk rá a diót, a porcukrot és a citrom reszelt héját. Tekerjük fel és vágjuk 2 cm vastagságúra.

Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt készre sütjük.
3 hozzászólás

Sonci

10 éve, 5 hónapja és 19 napja

Én a kakaósat szeretem.

válasz erre

csillucs

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

fahéjasat és a kakaósat szeretem a legjobban mosolygó smiley inkább olyat készítek

válasz erre

Babóca

10 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ez szuper reggelire mosolygó smiley

válasz erre