27 °C
tiszta égbolt
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Házi CHOCAPIC gabonapehely szelet

2018. április 10.
11.9973
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs időd reggelizni? Sebaj, készíts tápláló gabonapehely szeleteket, amiket bármikor magaddal vihetsz a suliba vagy éppen a munkába. Ráadásul a gyerekek is imádni fogják és egyszerre több adagot is elkészíthetsz.


Hozzávalók:
2 teáskanál kókuszolaj
2-3 evőkanál méz
2 teáskanál agavé szirup
1 db tojás
1+2 marék CHOCAPIC gabonapehely
6 evőkanál mandula
1 nagy csésze zab és magkeverék
aszalt áfonya vagy egyéb aszalt gyümölcs

Elkészítés:
Egy maréknyi Chocapikot daráljunk le finom porrá, majd adjuk hozzá a tojást, a mézet, az agávét és az olvasztott olajat. Keverjük össze az összetört mandulát, az aszalt áfonyát (vagy más szárított gyümölcsöt) és a zabpelyhet, mogyorót illetve egyéb magvakat. Ehhez mehetnek a folyékony hozzávalók keveréke. Alaposan dolgozzuk össze az egészet és félúton mehet hozzá még 1-2 marék egész Chocapic.

Egy kisebb téglalap alakú tepsit béleljünk ki sütőpapírral és egyengessük el benne a gabonakeveréket. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük az egészet. Miután kész, összevágjuk tetszés szerinti méretekre a gabonaszeleteket és hagyjuk őket kihűlni.
4 hozzászólás

debbie

7 éve, 9 hónapja és 7 napja

Egyszer próbálkoztam hasonló müzlivel de nekem nagyon csúnyára sikerült.

válasz erre

Sonci

7 éve, 9 hónapja és 8 napja

Ennyire nem vagyok nagy szakács, hogy ilyet csináljak.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 9 hónapja és 8 napja

Boltit szoktam venni. Pedig ez biztos jobb.

válasz erre

eperjam

7 éve, 9 hónapja és 8 napja

Gyerekeknek tényleg nagyon jó.

válasz erre