Hozzávalók:
30 db bodzavirág
2 db citrom
2 l + 500 ml víz
500-650 g cukor
10 g citromsav
Elkészítés:
A bodzavirágok zöld részétől szabaduljunk meg és tegyük az összeset egy nagy tálba. A citromokat felszeleteljük és összekeverjük a virágokkal óvatosan. Ezután kézmeleg vízzel öntsük fel az egészet. Ez nagyjából 2 l vizet jelent, a lényeg, hogy ellepje a virágokat. Ezután lefedjük és hagyjuk állni legalább egy napot, de akár 2-3 napig is hagyhatjuk. Ebben az esetben minden nap kevergessük át.
A bodzalevet szűrjük át egy nagyobb lábosba, közben pedig az 500 ml vízből és a cukorból egy szirupot készítünk. Lehet bele több cukrot is tenni, attól függően ki mennyire szereti édesen. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük a leszűrt bodzaléhez. Végül mehet hozzá a citromsav is. Jól zárható üvegekbe tesszük és hagyjuk kihűlni.