30 °C
tiszta égbolt
2025. június 07., szombat
Róbert

Házi banán chips

2018. július 13.
2.0961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nasizás általában azzal jár, hogy édességet eszünk. Ha azonban egészséges falatokat készítünk, akkor nem kell aggódni, hogy tévénézés közben el fogunk hízni. Ilyen finomság például a banán chips, amit a gyerekek is szeretni fognak.
 


Hozzávalók:
3 db banán
1 db citrom
ízlés szerint fahéj

Elkészítés:
Szeleteld fel a megpucolt banánokat körülbelül fél centi vastagon, lehetőleg egyformára. Ezután tedd őket szép sorjában egy sütőpapírral kibélelt tepsire és locsold meg őket citromlével. Előmelegített sütőben 50-60 fokon 2-3 órán keresztül sütjük. Félidőben forgassuk meg.

Ha már kezdenek aranybarnák lenni, akkor vegyük őket ki a sütőből és hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni. Ha túl sokáig sütjük őket, akkor nem ropogósak lesznek, hanem rágósak. A kihűlt banán chipseket érdemes meghinteni egy kis fahéjjal.
2 hozzászólás

Enci

7 éve, 6 hónapja

Jó sokáig kell sütni őket.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 6 hónapja

Még sose csináltam házilag pedig tök könnyű.

válasz erre