11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 04., hétfő
Kázmér

Házi baklava

2015. február 17.
2.5651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a sokak által ismert baklava, mely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Ez a nagyon édes török desszert akár házilag is könnyen elkészíthetünk.


Hozzávalók:
12 db réteslap
400 g darált dió
2 g fahéj
225 g vaj
200 g kristálycukor
235 ml víz
120 g méz
vanília eszencia

Elkészítés:
A réteslapokat szedjük szét, majd a vajat olvasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a diót és a fahéjat. Egy tepsit kenjünk ki a vajjal, majd ah aljába tegyünk 2 réteg lapot. A vajjal kenjük meg, majd jöhet rá ismét 2 lapo rétestészta. Ismét kenjük meg vajjal, majd a dió egyharmadát tegyük rá. Rétegezzünk ugyan így még kétszer.

A végen ismét vajjal kenjük meg a lap tetejét. Vágjuk szépen fel még nyersen a baklavát, 2x4 egyenlő részre, majd átlósan. Ha még maradt vajunk, akkor locsoljuk meg vele az egészet. Előmelegített sütőben 175 fokon 50 perc alatt megsütjük, közben elkészítjük a szirupot.

A vizet tegyük fel főni és adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a mézet. Szép szirupot készítünk belőle. Amint a baklava megsült, egyből forrón ráöntjük a szirupot.
6 hozzászólás

veruss74

9 éve, 9 hónapja és 25 napja

Finom, csak túl édes, egyszerűen nem tudom megenni.

válasz erre

Natasha

9 éve, 9 hónapja és 26 napja

Nekem túl édes. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 9 hónapja és 26 napja

Király ! Másik kedvencem a Harisa ,ezeket Gyors mellé kacsintó smiley

válasz erre

csillucs

9 éve, 9 hónapja és 26 napja

Hmm ilyet biztos fogok csinálni.

válasz erre

Linda

9 éve, 9 hónapja és 26 napja

Én nem anniyra szeretem, nekem túl édes.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 9 hónapja és 26 napja

Hmm nagyon szeretem és nem is tűnik nehéznek.

válasz erre