Hozzávalók:
12 db réteslap
400 g darált dió
2 g fahéj
225 g vaj
200 g kristálycukor
235 ml víz
120 g méz
vanília eszencia
Elkészítés:
A réteslapokat szedjük szét, majd a vajat olvasszuk meg. Egy tálban keverjük össze a diót és a fahéjat. Egy tepsit kenjünk ki a vajjal, majd ah aljába tegyünk 2 réteg lapot. A vajjal kenjük meg, majd jöhet rá ismét 2 lapo rétestészta. Ismét kenjük meg vajjal, majd a dió egyharmadát tegyük rá. Rétegezzünk ugyan így még kétszer.
A végen ismét vajjal kenjük meg a lap tetejét. Vágjuk szépen fel még nyersen a baklavát, 2x4 egyenlő részre, majd átlósan. Ha még maradt vajunk, akkor locsoljuk meg vele az egészet. Előmelegített sütőben 175 fokon 50 perc alatt megsütjük, közben elkészítjük a szirupot.
A vizet tegyük fel főni és adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a mézet. Szép szirupot készítünk belőle. Amint a baklava megsült, egyből forrón ráöntjük a szirupot.