5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Házi bagett

2018. június 30.
14.7851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz isteni finom, kívül ropogós, belül puha házi bagettet. Nem kell hozzá túl sok minden, csupán némi türelem, hiszen a kenyérhez mindig elég idő kell.


Hozzávalók:
500 g liszt
3 dl víz
25 g élesztő (friss)
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só

Elkészítés:
A kéz meleg vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjuk hozzá a cukrot és hagyjuk állni 10-15 percet, amíg felfut az élesztő. Közben a lisztet szitáljuk át és keverjük bele a sót. Ezután adagonként beleöntjük a felfutott élesztőt és elkezdjük összekeverni. Ha már majdnem összeállt, akkor kiborítjuk egy deszkára és 8 perc alatt készre gyúrjuk a tésztát.

Letakarva 1 órát kelesztjük. Ezután két felé osztjuk a tésztát, kinyomkodjuk belőle a levegőt és elkezdjük felhajtogatni úgy, hogy közben a tésztát összecsipkedjük. Hosszú hurka alakot készítünk. Rátesszük egy tepsire, majd hagyjuk ismét kelni 30 percig. Ezután bevagdossuk a tetejét, meglocsoljuk pici vízzel és előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

debbie

7 éve, 2 napja

Fuuu megpróbálkozom vele.

válasz erre