A házi aszalt paradicsom egy sokféle képen felhasználható alapanyag, amit önmagában is fogyaszthatunk, de szendvicsekbe is jó és tésztaételekhez is tökéletes.
Hozzávalók:
1 kg koktélparadicsom
6 gerezd fokhagyma
4 teáskanál szárított oregánó
500 ml extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
Az alaposan megmosott és megszárított paradicsomokat félbe vágjuk és egy tepsire tesszük őket a vágott felükkel felfelé. A sütőt 120 fokra melegítjük és négy órán keresztül szárítjuk a paradicsomokat. Ha már a nedvességük nagy részét elveszítették, akkor kivesszük őket és hagyjuk teljesen kihűlni.
Steril üvegekbe tesszük őket, beleszórunk összevágott fokhagymát és oregánót, majd felöntjük őket olajjal. Jól lezárjuk és hűtőben 2-3 hétig is elállnak.