Hozzávalók:
2/3 csésze barna cukor
1/2 csésze kristálycukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 csésze víz
1/4 csésze sütőtök püré
3 evőkanál fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál szerecsendió
1,5 teáskanál őrölt szegfűbors
1,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Először készítsük el a fűszerkeveréket. Ehhez a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót, a szegfűborsot és a szegfűszeget alaposan keverjük össze. Egy lábosba tegyük a kétféle cukrot, a vizet, a vanília kivonatot és egy evőkanállal a fűszerkeverékből. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a keveréket, érdemes néha megkeverni, nehogy a cukor leragadjon.
Amikor felolvadt a cukor és besűrűsödött a szirup, lejjebb vesszük a hőfokot és belekeverjük a sütőtök pürét. Még egy picit keverhetjük, majd leszűrjük és üvegbe töltjük. Hűvös helyen tárolhatjuk.