Az elmúlt időszakban nagyon népszerűek lettek a pisztáciakrémből készült sütemények, melyek egyszerűen mennyeiek. A pisztáciakrémet azonban nem csak a boltban vásárolhatjuk meg, hanem akár mi magunk is készíthetünk otthon.
Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
150 g natúr, hámozott pisztácia
50 g vaj
2,5 evőkanál cukor
1 dl 3,5 százalékos tej
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csipet só
fél dl olaj
Elkészítés:
A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg és adjuk hozzá a vajat. A megpucolt pisztáciát tegyük egy aprítóba és daráljuk egészen finomra. Hozzáöntjük az olajat és alaposan összedolgozzuk az aprítóban. Végül a többi hozzávalót is a krémhez adjuk, majd addig keverjük, míg sima, egynemű krémet nem kapunk. Ezt után tegyük egy zárható edénybe és hűtőben napokig tárolhatjuk.