Hozzávalók:
350 g liszt
50 g kukoricaliszt
250 g vaj
150 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojás sárgája
1,5 evőkanál kakaópor
100 g étcsokoládé
150 g vaj
3-4 evőkanál porcukor
1 dl habtejszín
Elkészítés:
A krémhez az étcsokoládét, a vajat, a porcukrot és a habtejszínt tegyük egy tálba és vízgőz felett olvasszuk meg a hozzávalókat, majd keverjük össze és tegyük félre, hogy kihűljön. A tésztához a liszteket, a vajat, a cukrot és a tojássárgákat felezzük meg és két edénybe tegyük őket. Az egyikhez adjuk még a vaníliás cukrot és a vanília kivonatot, a másokhoz pedig a kakaóport.
Alaposan összedolgozzuk a tésztákat, majd fóliába csomagoljuk őket és a hűtőbe tesszük kis időre. Ezután lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztákat, majd ízlés szerint kiszaggatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni. Végül töltsük meg a kekszeket a krémmel és illesszük össze őket.
Fotó: rupanerkonyha