7 °C
borús égbolt
2024. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Házi pilóta keksz

2023. február 23.
86.4911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az elmúlt hónapokban teljesen eltűnt a boltok polcairól az egyik kedvenc édességünk, a pilóta keksz, ám amíg visszatér, addig érdemes otthon elkészíteni. Nem túl bonyolult, ám kell hozzá némi idő, hogy elkészüljön.


Hozzávalók:
350 g liszt
50 g kukoricaliszt
250 g vaj
150 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 teáskanál vanília kivonat
2 db tojás sárgája
1,5 evőkanál kakaópor
100 g étcsokoládé
150 g vaj
3-4 evőkanál porcukor
1 dl habtejszín

Elkészítés:
A krémhez az étcsokoládét, a vajat, a porcukrot és a habtejszínt tegyük egy tálba és vízgőz felett olvasszuk meg a hozzávalókat, majd keverjük össze és tegyük félre, hogy kihűljön. A tésztához a liszteket, a vajat, a cukrot és a tojássárgákat felezzük meg és két edénybe tegyük őket. Az egyikhez adjuk még a vaníliás cukrot és a vanília kivonatot, a másokhoz pedig a kakaóport.

Alaposan összedolgozzuk a tésztákat, majd fóliába csomagoljuk őket és a hűtőbe tesszük kis időre. Ezután lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztákat, majd ízlés szerint kiszaggatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk teljesen kihűlni. Végül töltsük meg a kekszeket a krémmel és illesszük össze őket.

Fotó: rupanerkonyha
1 hozzászólás

csillucs

1 éve, 3 hónapja és 3 napja

De nagyon hiányzik. Imádom.

válasz erre