Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
2 db zeller
6 fej vöröshagyma
5 db zöldpaprika
fél fej fokhagyma
4 dl napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A répák és a zeller esetében a zöldet ne dobjuk ki, mindent mossunk meg alaposan. Ezután a nyers zöldségeket egy aprítóban vagy darálóban daráljuk össze. Ezután az olajon elkezdjük párolni a zöldségeket, amit megszórunk sóval és borssal. Ha nagyon elkezdene pirulni, akkor kevés vizet tegyünk még alá, vagy olajat.
Ha megpárolódott a zöldség, akkor lehet felosztani. Ehhez használhatunk jégkockatartót, vagy jól záródó zacskót, amit le tudunk lapítani és egy kés segítségével fel lehet osztani a kockákat. Végül tegyük fagyasztóba, ahonnan bármikor elő tudjuk venni és beledobni a készülő levesbe.