Hozzávalók:
500 g kenyérliszt (BL80)
5 g szárított élesztő
16 g só
4-4,5 dl langyos víz
Elkészítés:
A lisztet egy tálba tesszük, beleszórjuk a sót, valamint az élesztőt és elkezdjük hozzáadni a vizet. Egy fakanál segítségével keverjük össze a tésztát, egy lágyabb állagot kell kapnunk. Nem kell dagasztani, ha minden vizet felszívott a liszt, akkor fedjük le a tálat és tegyük egy huzatmentes helyre, ahol 12-14 órán keresztül kelesztjük. Hűtőben akár 20 órát is lehet. Másnap egy lisztezett deszkán kettőre osztjuk a tésztát és megformázzuk.
Egy kicsit kilapítjuk, majd feltekerjük és néhányat csavarunk rajta. Sütőpapírral bélelet tepsire tesszük a két kenyeret és hagyjuk kelni további 30-40 percig. Közben felmelegítjük a sütőt 230 fokra, és néhány darab jégkockát a sütőbe dobunk, hogy vízgőz keletkezzen. Végül 45-50 perc alatt készre sütjük, idő közben érdemes a hőmérsékletet visszább venni.