Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
6 darab tojásfehérje
100 g cukor
6 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
másfél csomag vaníliás pudingpor
4 dl habtejszín
30 g porcukor
Elkészítés:
A tésztát vágjuk félbe és nyújtsuk kis egy kicsit, hogy vékonyak legyenek. Ezután szurkáljuk meg villával és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 18-20 percig ezután hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez a tojásfehérjéket 50 g cukorral felverjük. 4 dl tejet felteszünk egy lábosban melegedni a maradék cukorral és a vaníliás cukorral. A 2 dl tejet pedig elkeverjük a pudingporral.
Amikor felforrt a tej, belekeverjük a pudingot és besűrítjük. Ezután hagyjuk picit hűlni, majd óvatosan fellazítjuk a felvert tojással. A meleg krémet elegyengetjük az egyik tésztalapon. Hagyjuk teljesen kihűlni a krémet. Ezután a hideg tejszínt a porcukorral felverjük és a vaníliás krém tetejére kenjük, Végül ráhelyezzük a másik tésztalapot és a hűtőbe tesszük. Érdemes a tésztalapot már összevágva a krémre helyezni, így könnyebb lesz felvágni.