Hozzávalók:
4 szelet filézett csirkemell
ananászkarika
szeletelt sajt
só, bors
oregánó
jégsaláta
paradicsom
kaliforniai paprika
kígyóuborka
újhagyma vagy póréhagyma
pár szem olivabogyó
retek
1 citrom leve
olivaolaj
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk majd sózzuk, borsozzuk a szeleteket. Kevés olivaolajban megsütjük a csirkemell szeleteket, és tűzálló tálba pakoljuk őket.
Az ananász karikákat ráhelyezzük a sült húsokra, valamint 1-1 szelet sajttal borítjuk be a szeleteket. A sajtra szórjunk egy kevés oregánó fűszert, hogy pikánsabb ízt kapjunk.
Egy alufóliával lefedjük a tálat és 180°C-on körülbelül 20-25 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek. Az utolsó 5 percben az alufóliát levesszük, hogy a sajt rá tudjon pirulni az ananászkarikákra.
Amíg a húsok sülnek, készítsük el a salátát. Vágjuk össze a hozzávalókat egy nagy tálban, keverjük őket össze. És jöhet az öntet rá, ami megbolondítja majd az ízlelő bimbóinkat! :)
Egy citrom levét, másfélszer annyi olívaolajjal összekeverünk és már kész is az öntetünk, melyet salátánkra öntünk.
Tálalás:
Egy tányérra szedünk a salátánkból, majd ráhelyezünk egy szelet csirkemellet. Bon appetit!