30 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Hasselback burgonya

2019. november 09.
12.7723
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod a sült krumplit és a burgonyapürét, akkor készíts isteni finom és pofon egyszerű hasselback burgonyát, melyet saját ízlésünk szerint rengeteg féle képen el lehet készíteni. Vacsorára is tökéletes, de köretnek is kiváló.


Hozzávalók:
4 db burgonya
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:
Amennyiben új burgonyát használunk, elég csak megmosni és megsikálni. Ezt követően a burgonyát egészen vékonyan bevagdossuk. Érdemes két fakanál közé fogni a burgonyákat, így biztosan nem fogjuk átvágni őket. Közben a vajat olvasszuk meg és keverjük hozzá a vajat, a sót, a borsot és a fokhagymát. Ízlés szerint lehet még más fűszereket, például rozmaringot belekeverni.

Ezzel alaposan meglocsoljuk a burgonyákat és a szeletek között is. Végül tepsire tesszük őket és előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül egy órán keresztül sütjük. Lehet még sajtot reszelni rá vagy baconnel megszórni.
2 hozzászólás

mokus84

6 éve, 17 napja

Kipróbáltam ma és nagyon finom lett. Mondjuk én csak sima sült krumpli fűszerkeveréket használtam hozzá. mosolygó smiley

válasz erre

Carrie

6 éve, 18 napja

Ezt már máshol is láttam és egy ideje már tervezem h megcsinálom. Nagyon jó.

válasz erre