9 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Három szuper grillpác recept

2016. június 11.
5.4641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma mutatunk néhány igazán izgalmas és egyben finom grillpácot, hogy ne az előre bepácolt bolti húst kelljen megvásárolni. Grillezés előtt érdemes bepácolni a húst legalább egy éjszakával, hogy minden ízt magába szívjon és így még finomabbá téve az ételt.


1. Citromos-zsályás pác

Hozzávalók:
1 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
10 db zsályalevél
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál egész fekete bors

A citrom reszelt héját és levét összekeverjük az olívaolajjal, a mustárral, a zsályával, az apróra vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, valamint az összetört borssal. Beletesszük a húsokat és hagyjuk pácolódni.

2. Sörös pác

Hozzávalók:
250 ml barna sör
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
frissen őrölt bors

Érdemes minél minőségibb sört választani, amit keverjünk össze az olajjal, az apróra vágott fokhagymával és az oregánóval, borssal.

3. Mézes-mustáros pác

Hozzávalók:
8 evőkanál mustár
4 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál currypor
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1/4 teáskanál Cayenne-bors

A citrom héját reszeljük le, valamint a fokhagymát zúzzuk össze. Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze és pácoljuk be a húst vele.
3 hozzászólás

becky

8 éve, 6 hónapja és 13 napja

elmentem és legközelebb kipróbálom valamelyiket

válasz erre

Linda

8 éve, 6 hónapja és 13 napja

A joghurtos nálunk is nyerő.

válasz erre

Babóca

8 éve, 6 hónapja és 13 napja

Nem rosszak. Még a joghurtos pác ami nagy kedvenc nálunk.

válasz erre