1. Citromos-zsályás pác
Hozzávalók:
1 db citrom
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
10 db zsályalevél
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál egész fekete bors
A citrom reszelt héját és levét összekeverjük az olívaolajjal, a mustárral, a zsályával, az apróra vágott hagymával és a zúzott fokhagymával, valamint az összetört borssal. Beletesszük a húsokat és hagyjuk pácolódni.
2. Sörös pác
Hozzávalók:
250 ml barna sör
2 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított oregánó
frissen őrölt bors
Érdemes minél minőségibb sört választani, amit keverjünk össze az olajjal, az apróra vágott fokhagymával és az oregánóval, borssal.
3. Mézes-mustáros pác
Hozzávalók:
8 evőkanál mustár
4 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál currypor
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1/4 teáskanál Cayenne-bors
A citrom héját reszeljük le, valamint a fokhagymát zúzzuk össze. Az összes hozzávalót alaposan keverjük össze és pácoljuk be a húst vele.