25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Három sajtos öntet

2019. augusztus 25.
6.2571
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper öntet vagy mártogatós, amit könnyedén elkészíthetsz és nem csak tésztákra vagy húsokra használhatod, hanem akár chipshez és zöldségekhez mártogatósként. A sajtot mindenki szereti, így ez egy jó ötlet.


Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 dl húslevesalaplé
1 dl tejszín
100 g márványsajt
30 g reszelt parmezán
100 g ricotta
80 g durvára vágott dió
só, fehér bors
snidling

Elkészítés:
Egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a diót és a lisztet. Piratsuk meg őket és után öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel és csak ez után öntsük bele a tejszínt is. Sóval, borssal ízesítsünk és főzzük 10 percig az egészet.

Ezt követően először a márványsajtot morzsoljuk bele, ha az már kezd felolvadni, akkor mehet bele a többi sajt is. Kevergessük meg néha és ha már minden sajt felolvadt, akkor vegyük le a tűzhelyről és friss sndlinget keverjünk még bele.
nincs még hozzászólás