Hozzávalók:
1 csésze ricotta sajt
60 g mozzarella sajt
1/4 csésze parmezán sajt
1/4 csésze petrezselyem
1 evőkanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1/2 teáskanál só és bors
1 tojás
1/4 csésze bazsalikom
kevés pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
350 ml paradicsomszósz
9 főtt lasagna tészta
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tálban keverjük össze a riccottát 2 evőkanál petrezselyemmel, oreganoval, a kakukkfűvel, a tojással, a parmezánnal és a mozzarellával. Sóval, borssal ízesítsük. Egy másik tálban keverjük össze a szószt a bazsalikommal, a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával.
Egy tűzálló tál alját kenjük ki vékonyan a paradicsomos szósszal, majd a egy réteg tésztát helyezzünk el. Erre ismét a paradicsomszószt tegyük és rá a sajtos keveréket. Addig rétegezünk, míg elfogy a tészta. Végül a tészta tetejére szórjunk parmezánsajtot és mozzarellát.
Az előmelegített sütőben 40 percig süssük, vagy amíg a sajt nem kezd már pirulni rajta.