Hozzávalók:
70 dkg afrikai harcsa
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 teáskanál liszt
só, ételízesítő
majoránna
pirospaprika
olívaolaj
víz
csuszatészta
250 g túró
2,5 dl tejföl
Elkészítés:
A harcsát közepes kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra, a paradicsomot és a paprikát felaprítjuk. Egy edénybe olajat teszünk és beleöntjük a vöröshagymát is, majd elkezdjük párolni. Közben a paprikát és a paradicsomot is beledobáljuk és együtt pároljuk őket.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük, ha kell, akkor pótoljuk közben a vizet. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós, a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk az alapot és hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni, különben szétesik a harcsa.
Míg fő a harcsa, addig főzzük ki bő, sós vízben a tésztát. Ha kész, akkor hideg vízzel leöblítjük, és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Egy tálba rakjuk, majd 180 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét.
A harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk, valamint kínáljunk hozzá csemegeuborkát vagy tejfölt.