14 °C
enyhe eső
2024. szeptember 13., péntek
Kornél

Harcsapaprikás túrós csuszával

2013. december 26.
3.6971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Személy szerint nekem ez az egyik kedvenc halas ételem, a harcsahús puha és omlós, a túrós csusza pedig enyhén ropogós, ez a kettő együtt egyszerűen orgazmus az érzékeinknek.


Hozzávalók:
70 dkg afrikai harcsa
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
1 pohár tejföl
1 teáskanál liszt
só, ételízesítő
majoránna
pirospaprika
olívaolaj
víz
csuszatészta
250 g túró
2,5 dl tejföl

Elkészítés:
A harcsát közepes kockákra vágjuk, a vöröshagymát apróra, a paradicsomot és a paprikát felaprítjuk. Egy edénybe olajat teszünk és beleöntjük a vöröshagymát is, majd elkezdjük párolni. Közben a paprikát és a paradicsomot is beledobáljuk és együtt pároljuk őket.

Ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük, ha kell, akkor pótoljuk közben a vizet. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és állandó keverés mellett, hogy ne legyen csomós, a pörköltalaphoz öntjük. Felforraljuk az alapot és hozzáadjuk a feldarabolt harcsát. Lassú tűzön körülbelül 10 percig főzzük. Kevergetni nem szabad, csak néha megrázogatni, különben szétesik a harcsa.

Míg fő a harcsa, addig főzzük ki bő, sós vízben a tésztát. Ha kész, akkor hideg vízzel leöblítjük, és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a túrót és a tejfölt. Egy tálba rakjuk, majd 180 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét.

A harcsapaprikást és a túrós csuszát együtt tálaljuk, valamint kínáljunk hozzá csemegeuborkát vagy tejfölt.
7 hozzászólás

eszjudit

11 éve, 7 hónapja és 20 napja

Imádom mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Jaj de nagyon nem szeretem...szomorú smiley

válasz erre

becky

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Imádom. Meg lehet vele venni, annyira!röhögő smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Nyami!

válasz erre

krisztike

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

Nagyon finom étel, szeretem. Egy hortobágyi palacsinta utána és kész a kánaán!mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

én még nem ettem ilyet soha, de nagyon jól hangzik és nem is túl bonyolult

válasz erre

Enci

11 éve, 7 hónapja és 21 napja

hmmm de szeretem mosolygó smiley

válasz erre