Hozzávalók:
Húspogácsához:
500 g darált marhahús
1 közepes vöröshagyma
2 ek olívaolaj
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
0.5 kk koriandermag ( őrölt)
0.5 kk fűszerpaprika
só, bors
1 db tojás
5 dkg parmezán sajt
Hamburgerhez:
3 db hamburger zsemle
3 db jégsaláta
1 db paradicsom
5 dkg cheddar sajt
3 db csemegeuborka
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük. A darált marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot durván lereszelve és a lazán felvert tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva húspogácsákat formálunk belőlük.
Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük, majd körülbelül 5 percig pihentetjük őket egy rácsony.
Közben a hamburger zsemléket kettévágjuk és egy másik serpenyőben kicsit megpirítjuk a belsejüket.
A zsemlére először a jégsaláta levelet tesszük, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejével lezárjuk a hamburgert. De természetesen ezek a feltétek cserélhetők.