13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept!

2014. február 19.
382.3441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A hajfestés manapság már olyannyira elfogadottá és általánossá vált a társadalomban, hogy az emberek többsége egyáltalán nem tartja furcsának sem az extrém színeket, sem azt, hogy valaki - akár férfi létére is - idős korában befesteti a haját. Sőt mi több, a hajfestési eljárásoknak köszönhetően ma már szinte észrevehetetlen, ha valaki nem az eredeti hajszínével rendelkezik, de bizonyára másban is felmerülhetett a kérdés, hogy mi volt az előtt, hogy a hajfestést, illetve a hajszínezést kitalálták volna?



Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 2. kép

Akárcsak az élet minden terén, úgy ebben a témában is a házi praktikák segítettek a nőknek, így a hajfestés házilag történt, de konkrétan soha nem is beszélhettünk festésről, inkább csak arról, hogy egy adott árnyalatot világosítottak vagy inkább sötétítettek. A hajvilágosítás házilag sem kivitelezhetetlen, sőt mi több, a csupa természetes anyagnak köszönhetően lehetőségünk lesz a sötétbarna hajból akár tartósabban is világosbarnát készíteni, nem is kell hozzá más, csak egy kis méz, egy kevéske citrom, és máris kész a természetes hajvilágosító szer.

Mielőtt azonban belekezdenénk a hajvilágosítás házi praktikáiba, nem árt tudnia mindenkinek, hogy a hajfestés nagyon roncsolja a hajat, így hajhullást, töredezést, vagy az eredeti szín végleges elvesztését is előidézheti. Éppen ezért keresik egyre többen a természetes módszereket, amelyek nyilván nem olyan hatásosak, mint az ipari vegyszerek - avagy ismertebb nevükön: hajfestékek - azonban amennyiben van időnk és türelmünk, érdemes kipróbálnunk.

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 3. kép

Mint fentebb említettük a hajvilágosítás házilag történő kivitelezéséhez nem lesz szükséged másra, mint egy egész citromra, két evőkanál mézre, valamint ugyanennyi vízre. Hogy miért pont a citrom és a méz? Nos, a méz kis mennyiségben tartalmaz például természetes hidrogén-peroxidot, ami nem titkoltan a hajszőkítés egyik alapanyaga, míg a citrom elsődlegesen a benne található lúgos savanyagnak köszönhetően képes kiszívni a színeket még a ruhákból is, így hajunk esetében sincs ez másként. Első lépésként a citromot néhányszor megütögetjük, kettévágjuk és kifacsarjuk a levét. Ha esetleg a gyümölcs húsa is belekerül a készítménybe, akkor sincs semmi baj. Ha megvan a természetes citromlé, hozzáadjuk a vizet és a mézet, majd alaposan összedolgozzuk az egészet mindaddig, amíg masszává nem áll össze a három anyag.

A házi hajvilágosító szer ezt követően hűtést igényel, így legalább negyed órára érdemes betenni a hűtőbe, majd azonnal használható is. A massza használata nem igényel semmiféle extra felszerelést, mindössze puszta kézzel alaposan belemasszírozzuk a hajunkba, és 25-30 percig rajta hagyjuk egy törülközőbe csavarva. Ezt követően a masszát alaposan leöblítjuk és minden esetben megszárítjuk a hajat. A világosabb színárnyalat már az első kezelés után látszódni fog, de amennyiben még világosabb hajszínt szeretnénk, ismételjük meg kéthetente a kúrát a fenti módon, és előbb-utóbb elérjük a kitűzött célt - méghozzá természetes módon.
31 hozzászólás

Mirjam

10 éve, 6 hónapja és 7 napja

De jó hallani, hogy valakinek sikerült. mosolygó smiley Nekem szerencsére nincs gond a hátszínemmel, de jó ezt tudni. Köszi kiscica.

válasz erre

kiscica85

10 éve, 6 hónapja és 7 napja

Én kipróbáltam.
Hajam syoss barnás fekete festékkel lett festve. Sötétebb lett mint amilyet szerettem volna. Nem bírtam kivárni mig lenő, így kipróbáltam a c vitaminos hajvilágosítást.
Kb 5 db c vitamint összekevertem fél dl samponnal, +kokuszolaj.
(nem tudom hogy hibát követtem el vagy sem, de én ezt a pakolást száraz hajra kentem fel) - sok helyen vizes hajat írnak.
a krém szerű anyagot felkentem, bebugyoláltam: folpack rá és még törölköző. 40 perc tik tak. majd lemostam jó bő vízbe. és láss csodát. a fekete szín lekopott, kicsit rezes vöröses színt is kapott. de barna lett mosolygó smiley megismételtem másodjára, 1 héttel később. (hajmosás után syoss hajbalzsamját használtam) másnap mindenki megkérdezte hogy fodrásznál voltam?! szép fényes lett a hajam. és már látni az igazi hajszínem.

sötét hajszínűeknek ajánlani tudom. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

10 éve, 11 hónapja és 19 napja

Réka írta:
ha valaki kipróbálta majd megírná hogy sikerült? mosolygó smiley
Én nem merem...röhögő smiley

válasz erre

Réka

10 éve, 11 hónapja és 19 napja

ha valaki kipróbálta majd megírná hogy sikerült? mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

10 éve, 11 hónapja és 21 napja

Jobbnál jobb tippek!mosolygó smiley A mézes trükk ismerős de még nem próbáltam. Qq

válasz erre

Mirjam

10 éve, 11 hónapja és 22 napja

Én inkább maradok a fodrásznál, benne bízok. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

10 éve, 11 hónapja és 22 napja

Hú hát ez érdekesen hangzik...

válasz erre
123a(z) 3 -ből