20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept!

2014. február 19.
383.4311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A hajfestés manapság már olyannyira elfogadottá és általánossá vált a társadalomban, hogy az emberek többsége egyáltalán nem tartja furcsának sem az extrém színeket, sem azt, hogy valaki - akár férfi létére is - idős korában befesteti a haját. Sőt mi több, a hajfestési eljárásoknak köszönhetően ma már szinte észrevehetetlen, ha valaki nem az eredeti hajszínével rendelkezik, de bizonyára másban is felmerülhetett a kérdés, hogy mi volt az előtt, hogy a hajfestést, illetve a hajszínezést kitalálták volna?Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 2. kép

Akárcsak az élet minden terén, úgy ebben a témában is a házi praktikák segítettek a nőknek, így a hajfestés házilag történt, de konkrétan soha nem is beszélhettünk festésről, inkább csak arról, hogy egy adott árnyalatot világosítottak vagy inkább sötétítettek. A hajvilágosítás házilag sem kivitelezhetetlen, sőt mi több, a csupa természetes anyagnak köszönhetően lehetőségünk lesz a sötétbarna hajból akár tartósabban is világosbarnát készíteni, nem is kell hozzá más, csak egy kis méz, egy kevéske citrom, és máris kész a természetes hajvilágosító szer.

Mielőtt azonban belekezdenénk a hajvilágosítás házi praktikáiba, nem árt tudnia mindenkinek, hogy a hajfestés nagyon roncsolja a hajat, így hajhullást, töredezést, vagy az eredeti szín végleges elvesztését is előidézheti. Éppen ezért keresik egyre többen a természetes módszereket, amelyek nyilván nem olyan hatásosak, mint az ipari vegyszerek - avagy ismertebb nevükön: hajfestékek - azonban amennyiben van időnk és türelmünk, érdemes kipróbálnunk.

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 3. kép

Mint fentebb említettük a hajvilágosítás házilag történő kivitelezéséhez nem lesz szükséged másra, mint egy egész citromra, két evőkanál mézre, valamint ugyanennyi vízre. Hogy miért pont a citrom és a méz? Nos, a méz kis mennyiségben tartalmaz például természetes hidrogén-peroxidot, ami nem titkoltan a hajszőkítés egyik alapanyaga, míg a citrom elsődlegesen a benne található lúgos savanyagnak köszönhetően képes kiszívni a színeket még a ruhákból is, így hajunk esetében sincs ez másként. Első lépésként a citromot néhányszor megütögetjük, kettévágjuk és kifacsarjuk a levét. Ha esetleg a gyümölcs húsa is belekerül a készítménybe, akkor sincs semmi baj. Ha megvan a természetes citromlé, hozzáadjuk a vizet és a mézet, majd alaposan összedolgozzuk az egészet mindaddig, amíg masszává nem áll össze a három anyag.

A házi hajvilágosító szer ezt követően hűtést igényel, így legalább negyed órára érdemes betenni a hűtőbe, majd azonnal használható is. A massza használata nem igényel semmiféle extra felszerelést, mindössze puszta kézzel alaposan belemasszírozzuk a hajunkba, és 25-30 percig rajta hagyjuk egy törülközőbe csavarva. Ezt követően a masszát alaposan leöblítjuk és minden esetben megszárítjuk a hajat. A világosabb színárnyalat már az első kezelés után látszódni fog, de amennyiben még világosabb hajszínt szeretnénk, ismételjük meg kéthetente a kúrát a fenti módon, és előbb-utóbb elérjük a kitűzött célt - méghozzá természetes módon.
31 hozzászólás

Mirjam

10 éve, 8 hónapja és 10 napja

De jó hallani, hogy valakinek sikerült. mosolygó smiley Nekem szerencsére nincs gond a hátszínemmel, de jó ezt tudni. Köszi kiscica.

válasz erre

kiscica85

10 éve, 8 hónapja és 10 napja

Én kipróbáltam.
Hajam syoss barnás fekete festékkel lett festve. Sötétebb lett mint amilyet szerettem volna. Nem bírtam kivárni mig lenő, így kipróbáltam a c vitaminos hajvilágosítást.
Kb 5 db c vitamint összekevertem fél dl samponnal, +kokuszolaj.
(nem tudom hogy hibát követtem el vagy sem, de én ezt a pakolást száraz hajra kentem fel) - sok helyen vizes hajat írnak.
a krém szerű anyagot felkentem, bebugyoláltam: folpack rá és még törölköző. 40 perc tik tak. majd lemostam jó bő vízbe. és láss csodát. a fekete szín lekopott, kicsit rezes vöröses színt is kapott. de barna lett mosolygó smiley megismételtem másodjára, 1 héttel később. (hajmosás után syoss hajbalzsamját használtam) másnap mindenki megkérdezte hogy fodrásznál voltam?! szép fényes lett a hajam. és már látni az igazi hajszínem.

sötét hajszínűeknek ajánlani tudom. mosolygó smiley

válasz erre

leoni

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

Réka írta:
ha valaki kipróbálta majd megírná hogy sikerült? mosolygó smiley
Én nem merem...röhögő smiley

válasz erre

Réka

11 éve, 1 hónapja és 22 napja

ha valaki kipróbálta majd megírná hogy sikerült? mosolygó smiley

válasz erre

moni1294

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Jobbnál jobb tippek!mosolygó smiley A mézes trükk ismerős de még nem próbáltam. Qq

válasz erre

Mirjam

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Én inkább maradok a fodrásznál, benne bízok. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Hú hát ez érdekesen hangzik...

válasz erre
123a(z) 3 -ből