13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept!

2014. február 19.
382.3491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A hajfestés manapság már olyannyira elfogadottá és általánossá vált a társadalomban, hogy az emberek többsége egyáltalán nem tartja furcsának sem az extrém színeket, sem azt, hogy valaki - akár férfi létére is - idős korában befesteti a haját. Sőt mi több, a hajfestési eljárásoknak köszönhetően ma már szinte észrevehetetlen, ha valaki nem az eredeti hajszínével rendelkezik, de bizonyára másban is felmerülhetett a kérdés, hogy mi volt az előtt, hogy a hajfestést, illetve a hajszínezést kitalálták volna?



Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 2. kép

Akárcsak az élet minden terén, úgy ebben a témában is a házi praktikák segítettek a nőknek, így a hajfestés házilag történt, de konkrétan soha nem is beszélhettünk festésről, inkább csak arról, hogy egy adott árnyalatot világosítottak vagy inkább sötétítettek. A hajvilágosítás házilag sem kivitelezhetetlen, sőt mi több, a csupa természetes anyagnak köszönhetően lehetőségünk lesz a sötétbarna hajból akár tartósabban is világosbarnát készíteni, nem is kell hozzá más, csak egy kis méz, egy kevéske citrom, és máris kész a természetes hajvilágosító szer.

Mielőtt azonban belekezdenénk a hajvilágosítás házi praktikáiba, nem árt tudnia mindenkinek, hogy a hajfestés nagyon roncsolja a hajat, így hajhullást, töredezést, vagy az eredeti szín végleges elvesztését is előidézheti. Éppen ezért keresik egyre többen a természetes módszereket, amelyek nyilván nem olyan hatásosak, mint az ipari vegyszerek - avagy ismertebb nevükön: hajfestékek - azonban amennyiben van időnk és türelmünk, érdemes kipróbálnunk.

Hajvilágosítás házilag? Íme a titkos recept! - 3. kép

Mint fentebb említettük a hajvilágosítás házilag történő kivitelezéséhez nem lesz szükséged másra, mint egy egész citromra, két evőkanál mézre, valamint ugyanennyi vízre. Hogy miért pont a citrom és a méz? Nos, a méz kis mennyiségben tartalmaz például természetes hidrogén-peroxidot, ami nem titkoltan a hajszőkítés egyik alapanyaga, míg a citrom elsődlegesen a benne található lúgos savanyagnak köszönhetően képes kiszívni a színeket még a ruhákból is, így hajunk esetében sincs ez másként. Első lépésként a citromot néhányszor megütögetjük, kettévágjuk és kifacsarjuk a levét. Ha esetleg a gyümölcs húsa is belekerül a készítménybe, akkor sincs semmi baj. Ha megvan a természetes citromlé, hozzáadjuk a vizet és a mézet, majd alaposan összedolgozzuk az egészet mindaddig, amíg masszává nem áll össze a három anyag.

A házi hajvilágosító szer ezt követően hűtést igényel, így legalább negyed órára érdemes betenni a hűtőbe, majd azonnal használható is. A massza használata nem igényel semmiféle extra felszerelést, mindössze puszta kézzel alaposan belemasszírozzuk a hajunkba, és 25-30 percig rajta hagyjuk egy törülközőbe csavarva. Ezt követően a masszát alaposan leöblítjuk és minden esetben megszárítjuk a hajat. A világosabb színárnyalat már az első kezelés után látszódni fog, de amennyiben még világosabb hajszínt szeretnénk, ismételjük meg kéthetente a kúrát a fenti módon, és előbb-utóbb elérjük a kitűzött célt - méghozzá természetes módon.
31 hozzászólás

kapuvarizsofi

5 éve, 3 hónapja és 5 napja

Bianka31221 írta:
Sziasztok!
Kinek mi a véleménye?
Kinek hogy vált be?
Szerintetek fekete hajból is tudok világos szőkét varázsolni? röhögő smiley
Szia!Én nem ezt a módszert használtam,hanem azt hogy citromlét sima vízzel összekevertem,és úgy permeteztem a száraz hajamra.Szerintem ez sokkal hatásosabb is.A receptben úgy volt hogy 3-4 órára ki kell feküdni a napra,de nekem a sötét barna hajamban már fél óra után is észre lehetett venni a hatását.Ezt a praktikát nagyon ajánlom.

válasz erre

Vicuska

5 éve, 4 hónapja és 12 napja

Nekem nagyon hatásos volt.Szőke hajamat szerettem volna egy árnyalattal sötétebbre festeni vettem világos szőkét, erre majdnem fekete lett.Többszöri mosásra kicsit halványabb lett de nagyon csúnya volt.Olvastam ezt a receptet itt, meg is csináltam és egyszeri használat után már egészen jó színe lett.Egy hét múlva megint megcsinálom és szerintem akkor még jobb lesz.A haj minőségét is javította.

válasz erre

Minoni

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

bozokireka írta:
Ez sotetbarna festett hajra is hat valamit?
Valamennyit világosít, de nyilván nem leszel tőle egyből szőke.

válasz erre

bozokireka

7 éve, 4 hónapja és 14 napja

Ez sotetbarna festett hajra is hat valamit?

válasz erre

Bianka31221

7 éve, 6 hónapja és 13 napja

Sziasztok!
Kinek mi a véleménye?
Kinek hogy vált be?
Szerintetek fekete hajból is tudok világos szőkét varázsolni? röhögő smiley

válasz erre

Zsófia_13

7 éve, 10 hónapja és 26 napja

Sziasztok!
Vizes vagy száraz hajra viszitek fel?

válasz erre

kuci

7 éve, 11 hónapja és 22 napja

sziasztok !
én most probálom ki kiváncsian várom a végeredményt, sok helyen irják külön külön magában az összetevöket is tehát ha neked nincs mézed. ( egyébként szinte majdnem minden boltba lehet kapni )
akkor simán a kifacsart citromot vizzel összekeverve vagy egy kis olivaolajjal pakolásnak is lehet használni, de külön lehet a mézet is csak vizzel,
legalábbis én ezt olvastam mosolygó smiley

válasz erre

Bogi

8 éve, 3 hónapja és 15 napja

Sziasztok! Még nem próbáltam ki,mert felmerült nálam az a probléma hogy nem tudtunk beszerezni sehonnan se mézet!???? Az lenne a kérdésem hogy méz nélkül is jó-e vagy helyettesíthető-e valamivel a méz?!

válasz erre

Hanbyul

8 éve, 4 hónapja és 10 napja

Sziasztok!
Nekem valamiért nem akart masszává összeállni????valakinek van valami tippje,hogy mit ronthattam el?
Előre is köszönöm a segítséget.

válasz erre

Editke

8 éve, 4 hónapja és 19 napja

Sziasztok....

Feltétlen próbáljátok ki,mert nekem elsőre is látványos volt....

válasz erre

Franci7

8 éve, 4 hónapja és 25 napja

Kipróbáltam, és tényleg hatásos már az első alkalomnál látható az eredmény! Csak annyit tudok mondani hogy fantasztikus! mosolygó smiley

válasz erre

Móni

9 éve, 10 hónapja és 19 napja

Friderika írta:
Mennyire világositja a hajat?
Attól függ, hogy milyen sötét a hajad. Lehet kell egy két próbálkozás mire tényleg látszik a kellő hatás.

válasz erre
123a(z) 3 -ből