Hozzávalók:
500 g finomliszt
25 g friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
3,5 dl tej
1 db tojás
750 g sertészsír
Elkészítés:
A tejből 1 dl mérjünk ki, melegítsük fel kissé és szórjuk bele a cukrot, valamint a friss élesztőt. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd a felforralt élesztőt öntsük bele. Ehhez adjuk a maradék tejet, a tojást és a rumot. Egy fakanállal elkezdjük keverni, hogy sima tésztát kapjunk.
Ezt követően megszórjuk a tetejét pici liszttel, majd letakarjuk és meleg helyen hagyjuk egy órát pihenni míg megkel. Ezután lisztezett munkalapon 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk a fánkokat. Majd ismét letakarjuk őket és hagyjuk kelni fél órát.
Végül forró sertészsírban kisütjük a fánkokat.