26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Hagyományos farsangi fánk

2017. február 02.
8.2741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan itt a farsangi szezon és egyben a fánkok szezonja is. Ha gyermeked iskolájában rendeznek valamilyen farsangi bulit, akkor muszáj lesz ezt a hagyományos farsangi fánk receptet elkészítened.
 


Hozzávalók:
500 g finomliszt
25 g friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál rum
3,5 dl tej
1 db tojás
750 g sertészsír

Elkészítés:
A tejből 1 dl mérjünk ki, melegítsük fel kissé és szórjuk bele a cukrot, valamint a friss élesztőt. Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, majd a felforralt élesztőt öntsük bele. Ehhez adjuk a maradék tejet, a tojást és a rumot. Egy fakanállal elkezdjük keverni, hogy sima tésztát kapjunk.

Ezt követően megszórjuk a tetejét pici liszttel, majd letakarjuk és meleg helyen hagyjuk egy órát pihenni míg megkel. Ezután lisztezett munkalapon 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk a fánkokat. Majd ismét letakarjuk őket és hagyjuk kelni fél órát.

Végül forró sertészsírban kisütjük a fánkokat.
3 hozzászólás

leoni

9 éve, 21 napja

Nagyi régen sokat sütött de már nem szokott.

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 21 napja

Uhhh fánk....nincs is jobb egy finom házi fánknál.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 22 napja

De imádom a fánkot.

válasz erre