Ha egy ízletes és könnyen elkészíthető receptre vágynál, akkor próbáld ki alábbi csirkés receptünket, amihez nincs szükség sok hozzávalóra. Ráadásul elég egy tepsit bepiszkolni ahhoz, hogy elkészítsük az ebédünket vagy vacsoránkat.
Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb
2-3 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl alaplé
friss kakukkfű
só, bors
kevés pirospaprika
olaj
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsuk meg, majd szórjuk meg sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel. A hagymákat vágjuk össze ízlés szerint. Egy tepsit olajozzunk ki, majd az aljába tegyük a hagyma felét, helyezzük rá a csirkecombokat, a tetjükre pedig a többi hagymát szórjuk. Ezután felöntjük az alaplével és előmelegített sütőben 180 fokon lefedve egy órát sütjük.
Ezt követően levesszük a fedőt és magasabb fokozaton további 5-10 percig sütjük, hogy jó ropogós legyen a csirke és a hagyma is. Krumplival vagy rizzsel tálaljuk.