31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Hagymás uborkasaláta

2018. augusztus 03.
2.1123
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron a nehéz köretek helyett jobban szeretünk hideg salátákat fogyasztani a húsokhoz. Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető uborkasaláta, melyet egy kis lila hagymával dobunk fel.


Hozzávalók:
500 g kígyóuborka
125 g lila hagyma
75 ml víz
fél csokor kapor
50 ml ecet
15 g só
75 g cukor

Elkészítés:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vagy reszeljük le, vagy szeleteljük fel. A hagymát szintén szeleteljük fel és szedjük szálaira. Tegyük egy tálba őket és keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót, a kaprot pedig vágjuk apróra. Öntsük az egészet az uborkás hagymára és hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.

Végül leszűrve tálalhatjuk.
1 hozzászólás

Natasha

7 éve, 5 hónapja és 4 napja

Tejfölös uborkasali a legfinomabb. mosolygó smiley

válasz erre