16 °C
kevés felhő
2024. október 30., szerda
Alfonz

Hagymás uborkasaláta

2018. augusztus 03.
2.0151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron a nehéz köretek helyett jobban szeretünk hideg salátákat fogyasztani a húsokhoz. Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető uborkasaláta, melyet egy kis lila hagymával dobunk fel.


Hozzávalók:
500 g kígyóuborka
125 g lila hagyma
75 ml víz
fél csokor kapor
50 ml ecet
15 g só
75 g cukor

Elkészítés:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vagy reszeljük le, vagy szeleteljük fel. A hagymát szintén szeleteljük fel és szedjük szálaira. Tegyük egy tálba őket és keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a többi hozzávalót, a kaprot pedig vágjuk apróra. Öntsük az egészet az uborkás hagymára és hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.

Végül leszűrve tálalhatjuk.
1 hozzászólás

Natasha

6 éve, 9 hónapja és 11 napja

Tejfölös uborkasali a legfinomabb. mosolygó smiley

válasz erre