19 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 20., péntek
Friderika

Hagymás nokedli

2018. március 02.
8.4061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobd fel a sima nokedlit egy kis hagymával. Pikk-pakk el lehet készíteni és sokkal jobb ízt fog adni bármilyen pörkölthöz. Érdemes mindenkinek kipróbálnia ha már egy kis nokedlit készít a hétvégén.


Hozzávalók:
3 db hagyma
2-3 evőkanál olaj

pici pirospaprika
3 tojás
1 kiskanál zsír
liszt

Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg év vágjuk őket vékony karikákra. Egy serpenyőbe dobjuk őket bele az olajjal és kezdjük el megpárolni. Ha már kezdenek megfonnyadni, adjunk hozzá sót. Közben készítsük el a nokedlit. Ehhez egy tálba tegyünk lisztet, a tojásokat és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy galuska tésztát kapjunk.

Lobogó, sós forró vízbe szaggassuk bele a galuskát és főzzük meg. A leszűrt galuskát adjuk a hagymás alaphoz és szórjuk meg ízlés szerint pirospaprikával.
2 hozzászólás

zitucska

7 éve, 1 hónapja és 13 napja

Kipróbálom. Így még nem csináltam soha galuskát.

válasz erre

Enci

7 éve, 1 hónapja és 13 napja

Már készítettem ilyet bár pirospaprikát nem tettem bele. Úgy is jó.

válasz erre