30 °C
tiszta égbolt
2025. június 22., vasárnap
Paulina

Hagymás fodros kel saláta

2017. március 29.
9.6961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A fodros kel egy szuper zöldség, amiből nem csak levest vagy főzeléket lehet készíteni, hanem egészséges salátát is húsokhoz. A fodros kelben rengeteg vitamin van, valamint ásványi anyag, ráadásul nagyon kevés benne a kalória. Diéta alatt érdemes belőle sokat fogyasztani.
 


Hozzávalók:
1 fej fodros kel
1 nagyobb vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj vagy kókuszolaj
só és bors

Elkészítés:
A fodros kelt szedjük szét és alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A hagymát vágjuk apróra és az olajon kezdjük el pirítani. Sóval szórjuk meg a hagymát, hogy elkezdjen karamellizálódni. Ha már szépen barnul a hagyma, akkor adjuk hozzá a fodros kelt is.

További sóval és borssal ízesítsük, hagyjuk összefonnyadni a zöldséget. Tegyünk a zöldség alá egy pici vizet, hogy tudjon párolódni. Végül 5-10 perc főzés után már kész is a saláta.
2 hozzászólás

Linda

8 éve, 11 hónapja és 10 napja

Nem lehet rossz, bár fokhagyma jó lenne bele.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 11 hónapja és 11 napja

Nem nagyon szoktam fodros kelt enni. Sőt egyáltalán nem.

válasz erre