Hozzávalók:
250 g tofu
1 nagy fej hagyma
2-3 evőkanál teriyaki szósz
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál világos szójaszósz
bors
Elkészítés:
A tofut vágjuk kockákra, majd tegyünk rá szezámolajat, kevés borsot és világos szójaszószt. Ha jól átkevertük, akkor mehet rá a kukoricakeményítő. Ezután kevés olajon megpirítjuk a tofut, majd hozzáadjuk a teriyaki szószt és alaposan átkeverjük. Pár percig pirítjuk és ezután félre rakjuk. A hagymát vágjuk össze csíkokra, majd a serpenyőben addig pirítjuk, míg szépen össze nem esik.
Érdemes megszórni kevés szezámmaggal és némi újhagymával, annak is a zöld részével a tofut. Rizzsel lehet tálalni, majd jöhet a hagyma és végül a tetején a tufuval.