34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Hagymaágyon sült csirkecomb

2022. február 17.
71.5081
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen és gyorsan elkészíthető csirkeétel, mely akár a hétköznapokban is tökéletes ebéd vagy vacsoraötlet. Rizs, burgonya és saláta is tökéletesen illik mellé köretnek.


Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál olasz fűszerkeverék
1 teáskanál szárított rozmaring
1 db citrom
só, bors
2 db hagyma
1/2 evőkanál vörösbor ecet
friss petrezselyem

Elkészítés:
A csirkéket ha kell tisztítsuk meg, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, 2 evőkanál olajat, a fűszereket, a citrom reszelt héját és levét. Alaposan keverjük össze és hagyjuk állni fél órát, hogy az ízek jól átjárják a húst. Ezt követően a hagymákat vágjuk karikákra és egy tűzálló tálba tegyük. Locsoljuk meg olajjal, sóval és borssal. Helyezzük rájuk a csirkecombokat.

Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 30-40 percig a csirkét. Érdemes néha kivenni és a hagymát alatt megforgatni. Végül friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
1 hozzászólás

Edit90

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Jók a hagymás csirkés ételek.

válasz erre