Hozzávalók:
2 tojás
8 dkg vaj
8 dkg cukor
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
6 evőkanál tej
A túrókrémhez:
50 dkg túró
2 dl natúr joghurt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 citrom
A tetejére:
15 dkg barack
10 dkg eper
3 dl baracklé
1 csomag tortazselépor
Elkészítés:
A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverünk egy tálban, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Ha lágyabb tésztát szeretnénk, akkor a tejből egy kicsit többet is adhatunk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg a piskóta tésztánk.
A tésztát egy kivajazott, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük vagy tűpróbáig.
Míg a tészta sül, addig készítsük el a túrókrémet. Törjük át egy szitán a túrónkat és keverjük simára a joghurttal. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját reszelve, valamint a citrom levét.
Ha megsült a piskótánk, akkor hagyjuk kihűlni, majd csak ezután tegyük a túrókrémet a tésztára. Tegyük be a hűtőbe körülbelül 1 órára, hogy kicsit összeálljon a tortánk.
Addig vágjuk össze a barackot és az epret, majd rendezzük el a túrókrém tetején a gyümölcsöket. A baracklé segítségével készítsük el a tortazseléporból a zselét és óvatosan öntsük a torta tetejére. Érdemes 1 éjszakára a hűtőbe tenni a tortánkat, hogy az ízek teljesen összeérjenek.