Hozzávalók:
175 g vaj
175 g porcukor
250 g liszt
2 teáskanál sütőpor
2 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat
175 g gyümölcs (ízlés szerint)
140 g kristálycukor
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Egy nagy keverőedénybe tegyük bele a lisztet, a porcukrot, a tojásokat és a vaníliakivonatot, majd egy robotgép segítségével keverjük össze. Sűrű állagúnak kell lennie.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérformát vajazzunk ki és az aljába, hosszanti irányban béleljük ki sütőpapírral. A tészta 1/3 részét öntsük a formába, majd szórjunk rá gyümölcsöt, majd megint a tészta jön és a gyümölcs.
Egy órán át süssük. Amíg sül a kenyér, készítsük el hozzá a gyümölcs szószt. Ehhez a megmaradt gyümölcsöt tegyük egy tálba és szórjuk rá a kristálycukrot, majd citromlevet öntsük rá. Keverjük össze őket.
Amint megsült a kenyér és kihűlt, már tálalhatjuk is a gyümölcsös szósszal.