18 °C
tiszta égbolt
2024. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Gyümölcs leves

2014. február 18.
3.4051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ilyenkor télen fontos szervezetünk számára a megfelelő vitamin bevitele. Ha unod már az esti narancs evést, akkor készíts ebédre vagy uzsonnára gyümölcs levest.


Hozzávalók:
15 dkg cseresznye
10 dkg feketeszeder
15 dkg málna
15 dkg eper
1 befőtt őszibarack
2,5 dl tejszín
1 l víz
10 dkg cukor
szegfűszeg
vagy
1 csomag fagyasztott vegyes gyümölcs

Elkészítés:
Ha a hozzávalók frissek, akkor mossuk meg őket és szeleteljük fel a nagyobb darabokat. Ha fagyasztott gyümölcsünk van, akkor olvasszuk ki őket. Ezt követően tegyük forró vízbe a gyümölcsöket. Ha felforrt, akkor adjuk hozzá a cukrot és a tejszínt is.

Tegyünk néhány szem szegfűszeget a levesbe, hogy egy kis plusz ízt adjon a levesnek. Forraljuk fel az egészet és tálalhatjuk is, vagy várjuk meg míg lehűl a levesünk.
5 hozzászólás

Lili

11 éve, 6 hónapja és 1 napja

Isteni finom tud lenni melegen! Aki nem próbálta még, ne hagyja ki!mosolygó smiley Klassz recept ismét!

válasz erre

csillucs

11 éve, 6 hónapja és 1 napja

Én is inkább nyáron eszem gyümölcs levest.

válasz erre

Gucci

11 éve, 6 hónapja és 1 napja

Én nagyon nem szeretem szomorú smiley

válasz erre

leoni

11 éve, 6 hónapja és 1 napja

Nyáron még jobban imádom! Nagyon finom és hűsítő.

Melegen még nem is ettem de nagyon jó ötlet!

válasz erre

Minoni

11 éve, 6 hónapja és 1 napja

Örök kedvenc!

válasz erre