Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető vegán ázsiai leves, amibe szinte bármilyen zöldséget tehetünk ízlés szerint. A levest nagyon egyszerű összeállítani, de kell hozzá néhány különlegesebb hozzávaló.
Hozzávalók:
200 g ázsiai tészta
2 teáskanál mogyoróolaj
100 g gomba
2 szál újhagyma
500 ml alaplé
1 púpozott teáskanál szezámmag
só, bors
Elkészítés:
A gombát pucoljuk meg és vágjuk szeletekre, majd kevés olajon pirítsuk meg és fűszerezzük kevés sóval, borssal. A tésztát főzzük ki vízben, majd szűrjük le. Az alaplevet melegítsük fel, tegyük bele a mogyoróolajat. A tésztát szedjük ki tányérokba, tegyük bele a gombát és öntsünk rá a levesből.
Végül mehet rá az újhagyma és egy kis szezámmag. Ízlés szerint tofut és kínai kelt is adhatunk a leveshez.